Vill du jobba med kommunikation på Fondbolagens förening?

[2017-05-19]

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. Nöjda fondsparare är en förutsättning för en framgångsrik fondbransch. Föreningen bevakar lagstiftningsarbete med anknytning till fondbranschen och är remissinstans nationellt och på EU-nivå. Redan när Fondbolagens förening grundades 1979 var uppdraget att ta tillvara fondspararnas och fondbolagens gemensamma intressen. I dag har Fondbolagens förening över 40 medlemsbolag som tillsammans förvaltar merparten av fondsparandet i Sverige. Medlemsbolagen representerar en mångfald av fondbolag av olika storlek. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Nu söker vi en vikarie som under ett år ska hjälpa till med vår kommunikation och utåtriktade aktiviteter.

Huvudsakliga ansvarsområden
Som kommunikationsassistent kommer du att arbeta med våra webbplatser Fondbolagen.se och Fondkollen.se. Publicering och bildsättningar med Epi-server och Wordpress. Du kommer också att publicera material på sociala medier. Föreningen har nyhetsbrev som distribueras elektroniskt. Här behöver vi hjälp med redaktionellt arbete vilket kräver goda kunskaper i Apsis.

Vi publicerar en del tryckt material och du kommer att hjälpa till med produktionsplanering och upphandling.

Föreningen ordnar också ett flertal träffar, seminarier och andra mindre och större aktiviteter. Du kommer att projektleda det praktiska genomförandet.

Vem är du?
Vi vill att du kommer in i gänget på ett bra sätt och gillar att jobba i team. Vi är 10 personer på Föreningens kontor och du kommer framförallt att jobba nära Kommunikationsansvarig och vår Sparekonom. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter att jobba med de verktyg för webbpublicering osv. som vi använder oss av. Det är ett plus om du är bra på bildhantering och gillar fotografering. Har du dessutom erfarenheter av att genomföra event är det meriterande.

Det är självklart en fördel om du gillar samhällsekonomi och sparfrågor.

Tjänsten
Tjänsten är tidsbestämd. Du kommer att vikariera för vår Kommunikatör som går på mammaledighet efter sommaren och som planerar att vara borta fram till nästa sommar. Vi ser gärna att du börjar i mitten av augusti och jobbar fram till midsommar 2018.

Vi bedömer att vårt behov initialt är en deltidstjänst på mellan 60-80 % men att det kan komma att justeras uppåt beroende på omständigheterna och i diskussion med dig.

Ansökan
Skicka gärna in din ansökan omgående då tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittar en lämplig person. Skriv gärna ett brev med en beskrivning av vad du har gjort tidigare och vad som lockar dig till oss. Bifoga en CV.

För kontakt och frågor om tjänsten:
Fredrik Pettersson, vice VD,
fredrik.pettersson@fondbolagen.se
08-506 988 03

Adress:
Fondbolagens förening
Stureplan 6
114 35 Stockholm

Skriv ut Tipsa om den här sidan