Pressklipp

Artiklar (oredigerat urval) som publicerats i webbaserade nyhetsmedia om fondsparande och om Fondbolagens förening.

Visa kalkylerna i detalj, Solidar
Nu behövs fakta. PPM-sparare har rätt att få se exakta och detaljerade beräkningar som visar hur avgifter och kostnader i tre nivåer fonder summerar till de årliga avgifter som Solidar har rapporterat till Pensionsmyndigheten.
2017-11-23 |

Skatter påverkar val av julklappar
Funderar på årets julklappar till personal och viktiga kunder.
2017-11-23 |

Klimatfonder heta: ”Ingen välj och glöm-produkt”
Antalet sparare i klimatfonder har ökat dramatiskt under de senaste två åren. Nu är fondtypen här för att stanna, enligt Claes Hemberg, sparekonom på Avanza Bank. – Vi talar om en smula i fondvärlden som växer sig riktigt stark.
2017-11-22 |

Simpt publicerar penningtvättsvägledning om allmän riskbedömning
Svenska institutet mot penningtvätt, Simpt, har publicerat de första vägledningstexterna om hur reglerna om penningtvätt och terrorismfinansiering ska tillämpas av de finansiella företagen i praktiken. De första texterna handlar om allmän riskbedömn
2017-11-21 |

Fondbolagen: Vi är anhängare av fri flytträtt
Det är väsentligt att den försäkrade själv ska kunna fatta beslut om var pengarna ska förvaltas, skriver Fondbolagens förening i sitt remissyttrande om flytträttspromemorian och tillstyrker förslaget.
2017-11-21 |

Remissvar: ja till fri flytträtt av försäkringssparande
Fondbolagens förening har fått möjlighet att lämna synpunkter på remissen "En effektivare flytträtt av försäkringssparande". Föreningen är för en fri flytträtt.
2017-11-20 |

17 procent kvinnor saknar sparande
17 procent av de svenska kvinnorna och 15 procent av männen har inget regelbundet sparande. Det framkommer i en undersökning från Inizio, gjord på uppdrag av SvD.
2017-11-20 |

planbokssmart
planbokssmart: Ett tips som jag blev påmind om efter utbildningen i förmiddags var sidan fondkollen.se. Där kan man hitta svar på alla möjliga frågor om fonder, jämföra fonder, hitta fonder eller använda räknesnurra för att se hur olika avgifter och
2017-11-18 |