Nyhet Publicerad

Är du fondspararnas nya superpedagog? Bli vår sparekonom!

Nu söker vi dig som vill bli vår nya Sparekonom med uppdraget att sprida engagemang och kunskap om fonder och fondsparande.

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. För utan nöjda fondsparare kan vi aldrig få en framgångsrik fondbransch. Redan när föreningen grundades 1979 var uppdraget att ta tillvara fondspararnas och fondbolagens gemensamma intressen. I dag har Fondbolagens förening 47 medlemsbolag som tillsammans förvaltar merparten av fondsparandet i Sverige. Medlemsbolagen representerar en mångfald av fondbolag av olika storlek. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Arbetsbeskrivning 

Som Sparekonom kommer du att vara en publik talesperson för Fondbolagens förening. Ditt uppdrag är att medverka till ökad kunskap om fondsparande genom att informera och driva opinon kring sparfrågor. Till din hjälp kommer du att ta fram beräkningar, exempel och mer omfattande studier med stöd av interna och externa resurser. Du kommer att samarbeta med övriga medarbetare på föreningens kansli men även bygga nätverk med medlemsbolag och andra organisationer som driver liknande frågor.

Rollen innebär att du utifrån ett brett mandat planerar och genomför aktiviteter som stärker kunskap om fondsparande hos allmänheten och bidrar till informerade beslut hos fondsparare. Föreningen samverkar med Finansinspektionen och ett flertal övriga aktörer i nätverket Gilla Din Ekonomi samt Ung Privatekonomi som sprider kunskap om hushållsekonomi till skolungdomar. Du kommer att vara kontaktperson och delta i utbildning i dessa sammanhang.

För att lyckas måste du gilla att ta rollen som talesperson och den publika roll det innebär. Du bör också tycka att det är roligt att bygga ett nätverk, även via sociala medier, som ger dig möjligheter att nå ut med ditt budskap. Du kommer att ansvara för innehåll och verktyg på fondkollen.se, som är föreningens kanal för att informera och hjälpa fondsparare.

Föreningen har en viktig roll i att stötta medlemmarna i deras arbete kring hållbarhet. Det är ett område där du har en uppgift att hitta sätt att hjälpa spararna att använda den hållbarhetsinformation som finns idag.

På kansliet finns kommunikatörer och analytiker som du kommer att samarbeta med.

Arbetslivserfarenhet/Utbildning

Du är samhällsintresserad och har erfarenhet av finansmarknader i vid bemärkelse. Det underlättar arbetet om du är insatt i fondfrågor. Erfarenhet av utbildningsverksamhet eller liknande är en bra bakgrund då du bör vara en duktig presentatör och gärna ha erfarenhet av kommunikation via gamla och nya medier.

Är du van vid mediakontakter är det meriterande. Du har vana av att jobba självständigt och driva projekt.

Det är bra med en akademisk utbildning inom national- eller företagsekonomi.

Du är en god stilist, samt behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ansökan

Skicka gärna in din ansökan omgående då tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittar en lämplig person.

Skriv ett personligt brev till info@fondbolagen.se med en beskrivning av vad du har gjort tidigare, och vad som lockar dig till oss.

Bifoga ett CV.

Ansökan bör vara inne senast måndagen den 28 februari.

Tillträde

Snarast möjligt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

För frågor och mer information om tjänsten kontakta:

Eva Reimers, kommunikationschef, eva.reimers@fondbolagen.se, 070-644 31 70 eller 

Fredrik Pettersson, vice VD, fredrik.pettersson@fondbolagen.se, 073-312 55 77