Nyhet Publicerad

Tack för ert deltagande på Fonddagen 2019

Ett stort tack för ert deltagande på Fonddagen 2019. Ett extra tack riktar vi till dagens talare och paneldebattörer.

Dagens inleddes med att Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening, och Carl Cederschiöld, nyvald ordförande, hälsade alla välkomna. 

Efter det berättade Evert van Walsum från ESMA om arbetet i EU, och vilka frågor som är i fokus för stunden. Därefter tog Tanguy van de Wevre från EFAMA till orda och redogjorde för de rekommendationer föreningen kommer lämna till den kommande EU-kommissionen. Efter bådas anföranden bjöds publiken in för att ställa frågor, som besvarades i ett gemensamt panelsamtal. 

Fredrik Pettersson och Fredrik Hård af Segerstad från Fondbolagens förening presenterade därefter en rykande färsk studie om trender på fondmarknaden 1979-2019. En långtidsstudie som visar fondmarknadens utveckling under de gångna 40 åren. 

Studien kommenterades av Anders Andersson, journalist och tidigare bl.a. chefredaktör för Privata Affärer, och Andra Farhad, vd på Börshajen. 

Efter en kaffepaus fortsatte dagen med Anna Wieslander, generalsekreterare Allmänna försvarsföreningen och nordeuropachef för tankesmedjan Atlatic Council, som redogjorde före läget i världspolitiken och den turbulens som verkar vara här för att stanna. 

I den efterföljande panelen fick Anna Wieslander sällskap av Annika Winsth, chefekonom på Nordea och Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie. 

Den sista programpunkten "Klimatet och ekonomin" inleddes av John Hassler, professor vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. 

John Hassler fick sedan sällskap av Karin Bäckstrand, professor i samhällsvetenskaplig miljöforskning vid Stockholms universitet och medlem i Klimatpolitiska rådet, och Patric Lindqvist, förvaltare Hållbar Energi på Handelsbanken. 

Fonddagen 2019 avrundades av Fredrik Nordström, som spanade kring hur fondmarknaden kommer att se ut om 40 år. 

Återigen ett stort tack till alla deltagare, och ett särskilt tack till talare och paneldeltagare. 

Vi ses nästa år!