Pressmeddelande Publicerad

Ny kommunikationsansvarig och sparekonom till Fondbolagens förening

[2017-04-25] Eva Reimers har rekryterats som kommunikationsansvarig på Fondbolagens förening. Eva kommer närmast från eHälsomyndigheten och har tidigare erfarenheter från fondbranschen bland annat som kommunikationschef för Banco Fonder och Alfred Berg Kapitalförvaltning. Johanna Kull blir föreningens nya sparekonom. Hon är idag sparanalytiker på Avanza och har tidigare erfarenhet som kundrådgivare på bank.

”Det är jättekul att Eva och Johanna ska jobba med oss på Fondbolagens förening. Eva är en klok person med lång erfarenhet som kommunikatör från såväl fondbranschen som från myndigheter. För oss blir det en stor tillgång då mycket av föreningens arbete handlar om regelverk och hur fondsparandet kan spela en viktig roll i samhällsekonomin. Johanna brinner för sparandemarknaden och är en skicklig kommunikatör. Hon har visat att hon är en skarp analytiker och kan ta fram, och på ett pedagogiskt sätt presentera, fakta kring sparande och fonder. Såväl fondsparare som fondbolag kommer att få stor nytta av Eva och Johannas kunskaper och erfarenheter framöver”, säger Fondbolagens förenings vd Fredrik Nordström.

”Åtta av tio vuxna i Sverige har ett fondsparande. Frågor kring fondsparande blir därför mycket angelägna att kommunicera såväl ur ett privatekonomiskt som samhällsekonomiskt perspektiv. Jag ser mycket fram mot att bidra till att kunskapen kring fondsparandet ökar”, säger Eva Reimers.

”Det ska bli fantastiskt roligt att som sparekonom på Fondbolagens förening få vara med och inspirera och vägleda privatpersoner till ett vassare sparande. Med bara små justeringar kan många få ett betydligt bättre sparande, utan att nödvändigtvis spara mer. Att spara rätt är inte svårt.  En annan trend som jag brinner för är hållbarhetsfokuset som vi idag ser hos såväl sparare som fondbolag. Många människor efterfrågar ett hållbart sparande och här gäller det för oss i branschen att tydligt visa på de verktyg som faktiskt finns och på det arbete som görs”, säger Johanna Kull.

Eva Reimers tillträder som kommunikationsansvarig i mitten på juni. Johanna Kull tillträder som sparekonom efter sommaren.

Fondbolagens förenings medlemsbolag är fondbolag och associerade medlemsbolag med anknytning till branschen. Tillsammans täcker föreningens medlemsbolag in motsvarande cirka 90 procent av det förvaltade fondkapitalet i Sverige.

 

För kommentar kontakta:

Fredrik Nordström, vd Fondbolagens förening
08-506 988 01 / 070-219 35 20 / fredrik.nordstrom@fondbolagen.se