Fondforum: Ett år efter invasionen – hur går det för den ryska ekonomin?

Den 24 februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina. Västvärlden svarade bland annat med omfattande ekonomiska sanktioner vilket fick den ryska centralbanken att stänga Moskvabörsen för utlänningar. Fonder med ryska innehav fick stänga för handel. Under året som gått har vi sett ett fruktansvärt humanitärt lidande. Har de ekonomiska sanktionerna haft någon effekt – och vad händer med de berörda fonderna? Välkommen till ett digitalt Fondforum där vi diskuterar Rysslands ekonomi ett år efter invasionen.

Torbjörn Becker, Director, Stockholm Institute for Transition Economics på Handelshögskolan återkommer till oss för att ge sin syn på om de förväntade effekterna av de ekonomiska sanktionerna har infriats. Hur mår den ryska ekonomin idag? Har Putin råd att fortsätta kriget i all oändlighet? Hur ser de ekonomiska relationerna mellan Ryssland och västländerna ut?

Moskvabörsen håller fortfarande stängt för utländska placerare. Philip Scholtzé, sparekonom på Fondbolagens förening, ger en överblick av vad som hänt med Rysslandsfonderna. Hur hanterar man fonderna hos olika distributörer som Pensionsmyndigheten och privata fondtorg? Det finns fonder som har avslutats helt, vad gäller då för mig som sparare? Har fondbolagen utnyttjat möjligheten att dela upp fonder som placerat i Ryssland och andra länder?

Medverkande:

Torbjörn Becker, Director, Stockholm Institute for Transition Economics på Handelshögskolan

Philip Scholtzé, sparekonom på Fondbolagens förening

Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening (moderator)

 

Om du har frågor angående webinaret, kontakta Jessica Jörfjord.

Börjar
Slutar
Plats
Zoom
Visa på karta (öppnas i nytt fönster)
Anmälan

Registrera dig via denna länk.