Fondforum

PSD2 – Hur påverkas sparmarknaden?

Välkommen till Fondforum 30 september!

PSD2, även kallat det andra betaltjänstdirektivet, ska underlätta gränsöverskridande betalningar och andra finansiella tjänster inom EU samt öka konkurrensen inom sektorn genom att främja nya innovativa lösningar. En grundbult i direktivet är att tredjepartsleverantörer kan erbjuda kunder att samla och sammanställa information från betalkonto i en eller flera banker. Hur påverkas sparmarknaden av dessa förändringar? Under seminariet kommer vi att diskutera vad som händer i Sverige och i EU. Vilka möjligheter skapas i och med att direktivet införs? Hur påverkas fondbolag?

Program:
Fredrik Nordström, vd Fondbolagens förening, hälsar välkomna.

Lars Rutberg, Senior Legal Adviser, Payment & Clearing Bankföreningen, berättar övergripande om PSD2 och arbetat i EU och på den svenska marknaden.

Mika Burman Götz, Head of Business Development SEB, berättar om hur banken arbetar med PSD2 och vad de ser för möjligheter med direktivet.  

Christian Rutz, Partner Trinovo Consulting, om hur sparmarknaden påverkas och vilka möjligheter det finns för bolag i branschen.

Efterföljande panelsamtal leds av Fredrik Nordström.

Fondbolagens förening bjuder in till en serie forum där målet är att belysa aktuella ämnen och främja erfarenhetsutbyte.

Börjar
Slutar
Plats
Fondbolagens förening, David Bagares gata 3, 111 38 Stockholm
Visa på karta (öppnas i nytt fönster)
Anmälan

Seminariet är kostnadsfritt och anordnas för medlemmar och associerade medlemmar i Fondbolagens förening samt specialinbjudna gäster.

Sista anmälningsdag: 26 september. 
Kontaktperson: Moa Montero, 08-506 988 00

Frukost serveras från kl. 8.30