Nyhet Publicerad

Svenska finansmarknaden presenterad för EU:s finansattachéer

Fondbolagens förening arrangerade tillsammans med Svenska Bankföreningen, Svensk Värdepappersmarknad och Svensk Försäkring en välbesökt mottagning för europeiska finansattachéer.

Branschorganisationerna på finansmarknadsområdet arrangerade en mottagning för finansattachéer den 25 april i samband det informella attachémötet under det svenska EU-ordförandeskapet. Ett femtiotal finansattachéer från ett tjugotal EU-länder deltog tillsammans med svenska finansattachéer och representanter från Finansdepartementet.

Attachéerna fick en presentation av den svenska finanssektorn på temat The Swedish financial sector – providing strong consumer protection through competitive and effective solutions. Vi har mycket att vara stolta över när det gäller den svenska finansmarknaden, som bland annat har hunnit mycket långt när det gäller digitalisering, och där andelen fondsparare är högst i världen. 

Den svenska fondmarknaden 

vdar attachemingel.jpg

På bilden: Fredrik Nordström, vd Fondbolagens förening, Hans Lindberg, vd Bankföreningen, Christina Lindenius, vd Svensk Försäkring och Urban Funered, vd Svensk Värdepappersmarknad.