Nyhet Publicerad

Välkomna Angelica Thornquist Lavicka och Jessica Jörfjord!

Nu är de på plats! Angelica Thornquist Lavicka, senior jurist, och Jessica Jörfjord, kommunikatör, är nya medarbetare på Fondbolagens förenings kansli.

Angelica kommer närmast från Finansinspektionen där hon var senior jurist och regelverksansvarig för de regelverk som omfattar fondbolag, värdepappersfonder och specialfonder. Innan dess arbetade hon i flera år på Kronofogden. Angelica har också arbetat på Revisorsinspektionen, domstol samt inom den privata sektorn. Hon tog sin juristexamen vid Stockholms universitet och har även en magisterexamen i offentlig rätt med europeisk inriktning från Södertörns högskola.

Jessica är utbildad kommunikatör och språkvetare. Hon kommer från en helt annan bransch – nämligen tillverkningsindustrin. Jessica arbetade tidigare med kommunikationsfrågor på ett företag som distribuerar och hjälper till att implementera industriella 3D-lösningar för andra verksamheter.

Vad lockade er till Fondbolagens förening?

”Jag har till vardags länge varit en nyfiken och hyfsat aktiv småsparare. När tillfället dök upp att kunna få använda mina erfarenheter och min kompetens för att främja fondbranschen, blev jag mer än intresserad. Jag ser fram emot att stödja mina kollegor och medlemmarna – med målet att verka för en välmående bransch och trygga sparare”, säger Jessica.

”Jag lockades av den särställning föreningen har på finansmarknaden. Arbetsuppgifterna innehåller lite av allt – remissvar, lagstiftningsfrågor från medlemmar m.m. Jag tycker att det är den bästa av två världar – vi befinner oss i myndighetsvärlden med en fot och den privata sektorn med den andra. Jag har också träffat medarbetarna på kansliet i olika sammanhang och tyckt att de har varit ett så härligt gäng!” säger Angelica.

Vad kommer ni arbeta med på föreningen?

”Jag är sedan min tid på Finansinspektionen väl insatt i fondregelverket. Här får jag vara ett nav i en hel bransch och möjlighet att vara med och påverka samtutveckla lagstiftningen på ett annat sätt än tidigare. Framöver kommer jag framför allt arbeta med det omfattande och komplexa hållbarhetsregelverket. Det var något jag arbetade med även på Finansinspektionen, men nu ska jag djupdyka i regelverket. Det här är ju något som medlemmarna lägger mycket kraft på just nu och håller på att implementera”, förklarar Angelica.

”Som kommunikatör kommer jag att arbeta med en stor variation av uppgifter. Främst handlar det om att bistå kansliet med support gällande textproduktion, grafik, IT och samordning. Jag kommer att vara involverad lite varstans och försöka se till att allt fungerar så friktionsfritt som möjligt. Jag är ett stort fan av att strukturera, planera och förenkla processer. Det ska bli väldigt spännande att få vara med och sprida kunskap och medverka till ett stärkt självförtroende när det kommer till privatekonomi!”, avslutar Jessica.