Nyhet Publicerad

Fondforum: Ett år efter invasionen – hur går det för den ryska ekonomin?

Efter Rysslands invasion av Ukraina svarade västvärlden bland annat med omfattande ekonomiska sanktioner. Fonder med ryska innehav fick stänga för handel. Har de ekonomiska sanktionerna haft någon effekt? Vi anordnade ett digitalt Fondforum på ämnet.

 

Du hittar inspelningen här:
Fondforum 17/2: Ett år efter invasionen – hur går det för den ryska ekonomin?


Torbjörn Becker, Director, Stockholm Institute for Transition Economics på Handelshögskolan återkommer till oss för att ge sin syn på om de förväntade effekterna av de ekonomiska sanktionerna har infriats. Hur mår den ryska ekonomin idag? Har Putin råd att fortsätta kriget i all oändlighet? Hur ser de ekonomiska relationerna mellan Ryssland och västländerna ut?

Moskvabörsen håller fortfarande stängt för utländska placerare. Philip Scholtzé, sparekonom på Fondbolagens förening, ger en överblick av vad som hänt med Rysslandsfonderna. Hur hanterar man fonderna hos olika distributörer som Pensionsmyndigheten och privata fondtorg? Det finns fonder som har avslutats helt, vad gäller då för mig som sparare? Har fondbolagen utnyttjat möjligheten att dela upp fonder som placerat i Ryssland och andra länder?

Medverkande:

Torbjörn Becker, Director, Stockholm Institute for Transition Economics på Handelshögskolan

Philip Scholtzé, sparekonom på Fondbolagens förening

Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening (moderator)