Nyhet Publicerad

Vill du bli kommunikatör hos oss?

Nu söker vi dig som vill ta över ansvaret för det praktiska arbetet med verktyg, bild & filmhantering och event på Fondbolagens förenings kansli. Du kommer att jobba nära vår kommunikationschef och vår sparekonom.

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. Redan när föreningen grundades 1979 var uppdraget att ta tillvara fondspararnas och fondbolagens gemensamma intressen. I dag har Fondbolagens förening cirka 50 medlemsbolag som tillsammans förvaltar merparten av fondsparandet i Sverige. Medlemsbolagen representerar en mångfald av fondbolag av olika storlek och från olika länder. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Huvudsakliga arbetsområden

I din roll ansvarar du för att sätta ihop inbjudningar till föreningens event och att se till att tekniken fungerar på våra webbinarier. Du har stenkoll på inbjudningslistorna och andra praktiska detaljer. Du håller även ihop och ansvarar för licenser, kontakter med service deskar etc. för de verktyg som föreningen använder såsom Wordpress, Episerver, Apsis, och Office 365 med Teams och Sharepoint. Du kommer att jobba nära vår kommunikationschef och sparekonom och tillsammans med dem hjälpa till att driva utvecklingen av både den konsumentinriktade webben fondkollen.se och fondbolagen.se som riktar sig till föreningens medlemmar. Du arbetar med SEO och webbanalys. Har du ett öga för färg och form och behärskar Photoshop är det ett plus. Likaså om du är intresserad av och duktig på sociala medier.

Föreningen har även en verksamhet där vi samlar in och distribuerar ca 3500 fondkurser på daglig basis. Denna verksamhet är utlagd hos en it-leverantör men du kommer att vara involverad som en intern projektledare för att utveckla databasen med ny funktionalitet. Liknande projektledning kan behövas i även andra utvecklings- och förändringsprojekt i föreningens verksamhet.

Vi är en liten organisation på 10 personer vilket innebär att alla får hjälpa till där det behövs och göra lite av varje. Antalet stödsystem som vi använder i verksamheten ökar hela tiden, och några av oss har ibland svårt att hitta rätt bland knapparna. Här behöver vi hjälp och stöd från dig.

Din profil

Tjänsten passar dig som är social och en utpräglad lagarbetare. Du driver självständigt dina ansvarsområden och tvekar inte att ta tag i sådant som du ser behöver utvecklas. Du är serviceinriktad och har ett sinne för detaljer. Du får saker att hända. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Du har:
• Kommunikationsutbildning eller relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, kanske från en kommunikationsbyrå eller kommunikationsavdelning.
• Lätt för att sätta dig in i och använda olika verktyg. En god vana vid Officepaketet och något webbpubliceringsverktyg är ett krav. Vana vid att använda, Apsis, Photoshop m.m. är meriterande.
• Intresse för fondsparande.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
• Högskoleutbildning är meriterande.
• Projektledarerfarenheter är meriterande.
• Erfarenhet av och intresse för webbanalys, film, bild och form är meriterande.

Övrigt

Tillträde snarast.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, omfattningen kan diskuteras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholm, under nuvarande förhållanden jobbar flertalet anställda mycket hemifrån.

Ansökan och kontakt

Ansökan med cv och personligt brev skickas senast den 30 november till eva.reimers@fondbolagen.se. Intervjuer görs löpande.

Vid frågor kontakta Eva Reimers, kommunikationschef Fondbolagens förening, eva.reimers@fondbolagen.se, tfn 070-6443170