Nyhet Publicerad

Konsumenternas.se är Årets jämförare enligt Privata affärer

Fondbolagens förening är en huvudfinansiär av Konsumenternas Bank- och finansbyrå där privatpersoner kan få kostnadsfri hjälp och vägledning i frågor som rör fondbolag och andra finansiella institut. Nu prisas organisationens sajt.

Tidningen Privata affärer har utsett konsumenternas.se till Årets jämförare. Motiveringen lyder ”När snålblåsten viner blir det extra viktigt att jämföra pris och kvalitet. Konsumenternas ger en hjälpande hand, helt gratis.”

Konsumenternas.se är en webbplats som drivs gemensamt av de oberoende stiftelserna Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå. 

- Webbplatsen innehåller också fakta och information om bank- och försäkringsområdet. Här hittar konsumenterna även kalkyler, guider och förklaringar av gällande lagregler, säger Kicki Westerståhl, chef på Konsumenternas Bank- och finansbyrå.

Stiftelsen Konsumenternas Bank- och finansbyrå startades 1994 med syftet att driva en självständig rådgivningsbyrå som genom information och vägledning ska hjälpa konsumenter i frågor som rör banker eller andra kreditinsitut samt fond- och värdepappersbolag.

En av byråns viktigare uppgifter är att fånga upp konsumentproblem på det finansiella området och återföra dessa till myndigheter, företag och branschorganisationer. Bakom stiftelsen står Finansinspektionen, Konsumentverket, Svenska Bankföreningen, Svenska Fondhandlareföreningen och Fondbolagens förening.