Nyhet Publicerad

Träffar med Aktiespararna

Under den senaste månaden har vi besökt ett antal sparträffar anordnade av Aktiespararnas olika lokalavdelningar. I oktober besökte vid Västerås och nu i början av november var i Södra Dalarna och pratade om sparande, fonder och allmänna marknadsläget.

Vi blir ofta tillfrågade att hålla föreläsningar och presentationer om sparande, fonder och vikten av bra sparandeförutsättningar. Den senaste månaden har vi varit och hållit i föreläsningar hos Aktiespararna i Västerås och Avesta, på deras respektive lokalavdelningar. 

I Västerås var temat pension, och vi var där som en av tre talare. De andra två var Pensionsmyndigheten och Sjunde AP-fonden. Vi belyste bland annat hur många av svenskarna som fondsparar, hur stor andel som tycker det är den bästa sparformen för ett långsiktigt sparande och i vilka delar av pensionen man kan välja fonder. 

I Avesta var vi en av två presentatörer. Den andra var investmentbolaget Svolder. Temat på vår presentation var den rekordhöga fondförmögenheten och vad som har drivit den till nya höjder.