Nyhet Publicerad

Vi söker en fondekonom som gillar att prata om fonder

Nu söker vi dig som brinner för fonder och vill förmedla kunskap om fondsparande. Du kommer vara delaktig i framtagandet av vår fondstatistik, ta fram analyser som rör fondsparande och förmedla information till media, sparare, medlemmar och beslutsfattare.

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. För utan nöjda fondsparare kan vi aldrig få en framgångsrik fondbransch. Redan när föreningen grundades 1979 var uppdraget att ta tillvara fondspararnas och fondbolagens gemensamma intressen. I dag har Fondbolagens förening ca 50 medlemsbolag som tillsammans förvaltar merparten av fondsparandet i Sverige. Medlemsbolagen representerar en mångfald av fondbolag av olika storlek och från olika länder. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Föreningens kansli består av tio personer, kontoret ligger i centrala Stockholm. Det finns möjlighet att distansarbeta ett par dagar i veckan om arbetet så tillåter.

Nu söker vi dig som brinner för fonder och vill förmedla kunskap om fondsparande. Du kommer vara delaktig i framtagandet av vår fondstatistik, ta fram analyser som rör fondsparande och förmedla information till media, sparare, medlemmar och beslutsfattare.

Arbetsbeskrivning Fondekonom

Som fondekonom kommer du att delta i arbetet med att ta fram vår branschstatistik, ta fram rapporter och analyser över fondsparande och olika aktuella frågeställningar på fondmarknaden, och sen presentera dessa. Du kommer att vara en talesperson för föreningen i sparandefrågor med uppdrag att medverka till ökad kunskap om fondmarknaden. Du kommer självständigt ta fram underlag för din kommunikation, t.ex. beräkningar, exempel och mer omfattande studier med stöd av interna och externa resurser.

Du kommer att samarbeta med övriga medarbetare på föreningens kansli, men även bygga nätverk med medlemsbolag och andra aktörer i finansbranschen. Du kommer regelbundet skriva inlägg i våra digitala kanaler och hålla i utbildningar om fonder inom ramen för de nätverk vi är engagerade i.

För att lyckas måste du ha förmågan att ta egna initiativ och slutföra dina projekt. Du måste tycka att det är kul att jobba med siffror, ta fram analyser, sätta dig in i regelverk som berör spararna och samtidigt gilla att pedagogiskt förklara dessa som en publik talesperson.

Arbetslivserfarenhet / Utbildning

Du är samhällsintresserad och har erfarenhet av finansmarknader i vid bemärkelse. Du är intresserad av fondfrågor.

Du kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande med en universitetsutbildning i ekonomi eller statistik.

Erfarenhet av utbildningsverksamhet eller liknande är meriterande.

En tänkbar bakgrund kan vara några års arbetslivserfarenhet från en analysavdelning på en myndighet eller ett större företag. En annan är en roll med mer inslag av kommunikation, men då bör du ha förmåga och intresse av att fördjupa dig inom statistik och analys.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

På kansliet finns kommunikatörer, ekonomer och jurister som du kommer att jobba tillsammans med.

Skicka gärna in din ansökan omgående då tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittar en lämplig person. Skriv ett brev med en beskrivning av vad du har gjort tidigare, och vad som lockar dig till oss. Bifoga ett CV.

Ansökan

Urval och intervjuer pågår. Skicka din intresseanmälan till info@fondbolagen.se

För kontakt och frågor om tjänsten

Fredrik Pettersson, vice VD/chefsanalytiker, fredrik.pettersson@fondbolagen.se

Eva Reimers, kommunikationschef, eva.reimers@fondbolagen.se