Nyhet Publicerad

Vill du bli vår nya sparekonom?

Som sparekonom på Fondbolagens förening tar du spararperspektivet när det rör fonder som sparform. Du sprider engagemang och kunskap om sparande till barnen, resan och bostaden, eller pensionssparande privat, via tjänstepension och premiepension.

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. För utan nöjda fondsparare kan vi aldrig få en framgångsrik fondbransch. Redan när föreningen grundades 1979 var uppdraget att ta tillvara fondspararnas och fondbolagens gemensamma intressen. Föreningen bevakar lagstiftningsarbete med anknytning till fondbranschen och är remissinstans nationellt och på EU-nivå. Fondbolagens förening har nästan 50 medlemsbolag som tillsammans förvaltar ca 90 procent av fondsparandet i Sverige. De representerar en mångfald av fondbolag med olika inriktning och storlek. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Nu söker vi en sparekonom som ska sprida information och kunskap om fondsparande.

Huvudsakliga ansvarsområden

Du kommer att vara en publik talesperson för Fondbolagens förening, driva opinion när så behövs och du trivs i den rollen. Du planerar och tar fram beräkningar, exempel och mer omfattande studier. Till din hjälp har du interna och externa resurser. På kansliet finns kommunikatörer, jurister och analytiker som du kommer att jobba tillsammans med. Du kan paketera innehåll på ett sätt som når ut, muntligt såväl som i olika digitala kanaler. Föreningens konsumentsajt fondkollen.se är din hemarena och du ansvarar för innehåll och verktyg på sajten. Du kommer att samarbeta med dina kollegor, men trivs även i rollen att bygga nätverk med våra medlemsbolag och andra organisationer som driver liknande frågor.

Fondbolagens förening är starkt engagerade i att öka kunskapen hos spararna. Bland annat genom en aktiv samverkan med Finansinspektionen och de andra aktörerna inom nätverket Gilla Din Ekonomi. Föreningen är också en av huvudfinansiärerna av Ung Privatekonomi som inspirerar och sprider kunskap om hushållsekonomi till gymnasieungdomar. Du kommer att vara kontaktperson och även hålla i utbildningar i dessa sammanhang. Resor kan förekomma.

Arbetslivserfarenhet/Utbildning

Du är samhällsintresserad och har erfarenhet av finansmarknader i vid bemärkelse. Det underlättar arbetet om du är insatt i fondfrågor. Erfarenhet av utbildningsverksamhet eller liknande är en bra bakgrund då du bör vara en duktig presentatör och gärna ha erfarenhet av kommunikation via gamla och nya medier. Är du van vid mediakontakter är det meriterande. Du har vana av att jobba självständigt och kan driva projekt. Det är bra med en akademisk utbildning inom national- eller företagsekonomi. Du är en god stilist och behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Kontakt och ansökan

Skriv ett brev där du berättar vad du har gjort tidigare, vad som lockar dig till Fondbolagens förening och vad du skulle vilja göra som sparekonom hos oss. Bifoga ett CV. Ansökan bör vara inne senast 31 augusti. Vänta inte med din ansökan eftersom urval görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. Ansökan skickas till eva.reimers@fondbolagen.se.

För frågor om tjänsten kontakta Eva Reimers, kommunikationschef, eva.reimers@fondbolagen.se, 070-644 31 70.