Pressmeddelande Publicerad

Gustav Sjöholm ny sparekonom på Fondbolagens förening

I mitten av april tillträder Gustav Sjöholm som sparekonom på Fondbolagens förening. Han kommer närmast från en tjänst som privatekonomisk analytiker på SEB.

Gustav Sjöholm har en dubbelexamen i nationalekonomi och finansiell ekonomi. Han har tidigare bl.a. arbetat på Deloitte, Business Sweden i Australien och Norge, samt på SEB. Med sin bakgrund har Gustav en bred förståelse för såväl privatekonomiska frågeställningar som de finansiella marknaderna. Han är van vid att genomföra utbildningsinsatser och föreläsa om privatekonomi.

”Fondbolagens förening verkar för att det ska vara enkelt att spara i fonder. Då behövs starka konsumenter som har bra kunskap om fondsparande. Det är här Gustav kommer in. Han är driven och har bra koll på hushållens förutsättningar. Det finns mycket att göra och vi ser verkligen fram emot att jobba med Gustav”, säger Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening.

”I stort sett alla vuxna i Sverige har ett fondsparande. Det gör att Fondbolagen har en unik roll i det svenska samhällsbygget och att frågor kring fondsparande och andra typer av sparande blir oerhört viktiga att belysa, aktualisera och kommunicera. Det ser jag fram emot att göra med i rollen som sparekonom”, säger Gustav Sjöholm.

För kommentar kontakta:

Fredrik Nordström, vd Fondbolagens förening
08-506 988 01 / 070-219 35 20 / fredrik.nordstrom@fondbolagen.se