Nyhet Publicerad

Ny snabbkurs i privatekonomi

Fondbolagens förening föreläser på en kostnadsfri digital utbildning i privatekonomi. Utbildningen är öppen för alla och tar ca en timme att genomföra. Den är producerad av Finansinspektionen med föreläsare från nätverket Gilla din ekonomi.

Utbildningen ger dig baskunskaper inom en rad ekonomiska områden och är uppdelad i fyra delar: Budget, Betala och försäkra, Spara och låna, Pension och Familjejuridik. Den riktar sig till dig som möter personer som du sprider kunskaperna vidare till, eller till dig som själv vill lära dig mer om privatekonomins olika delar.

Om de fyra olika delarna:

  • Del 1 - Budget, betala och försäkra

Här diskuterar vi vad privatekonomi egentligen är, din rättigheter som konsument, hur du undviker eller tar dig ut skuldfällan och vilka privata försäkringar du behöver och inte behöver.

  • Del 2 - Spara och låna

Hur kan ett litet sparande växa sig stort över tid och hur kommer man igång. Här pratar vi om månadssparande, fonder, riskvilja, avkastning, prismedvetenhet för sparprodukter och lån samt hur du undviker bedrägerier.

  • Del 3 - Pension

Hur tjänar du in till pensionen och hur fungerar det, här pratar vi om hur du kan påverka storleken på din pension och vad det finns för stöd för dig med låg pension idag.

  • Del 4 – Familjejuridik

Kortfattat om hur juridiken påverkar oss i vår vardag och vad som gäller när du är sambo eller gift. Här pratar vi om samboavtal, arvsrätt, testamente, äktenskapsförord och framtidsfullmakt.

Gilla Din Ekonomi | Trygga din ekonomi – en snabbkurs i privatekonomi

Läs om nätverket Gilla din ekonomi