Fondkollen - sajt med tips och smarta verktyg

Med den branschgemensamma satsningen "Fondkollen" vill Fondbolagens förening ge enkel och saklig information om att spara i fonder. Där kan du också  jämföra alla de fonder som är tillgängliga för sparare i Sverige.

Många tror att det är svårare än vad det är att få koll på sina fonder. Därför har Fondbolagens förening tagit fram fondkollen.se, en sajt med saklig och enkel information om fonder och fondsparande riktad direkt till allmänheten. Där finns verktyget ”Kolla fonden” där man kan jämföra hur en fond har presterat jämfört med alla Sveriges fonder med samma placeringsinriktning. 

Fondkollen hjälper sparare att fatta medvetna beslut om sitt privata fondsparande och sparandet till premiepensionen. För att få överblick över hela pensionssparandet, inklusive tjänstepensionen, hänvisar vi till minpension.se

Hjälp att hitta bra fonder

På Fondkollen.se har vi samlat en rad smarta verktyg som hjälper dig att utvärdera dina befintliga fonder, hitta förslag på nya fonder eller att räkna fram hur lång tid och hur mycket du behöver spara för att få ihop ett visst belopp. I en räknesnurra kan förvaltningsavgift och avkastning, som oftast anges i procent, omvandlas till konkreta kronor och ören. 

Vill du hitta den bästa fonden för ditt sparande? Är du nyfiken på hur din fond gått jämfört med andra fonder? Kika på fondkollen.se

Vår sparekonom ger sina bästa spartips

Fondbloggen skriver Föreningens sparekonom om sparande i fonder. Där kan du få nyttiga spartips, råd om vad du ska tänka på, och det finns möjlighet att ställa frågor.