Fondkollen - sajt och app med smarta verktyg

Med den branschgemensamma satsningen Fondkollen vill Fondbolagens förening ge enkel och saklig information om att spara i fonder. Fondkollen-appen innehåller samtliga fonder tillgängliga för sparare i Sverige, både till premiepensionen och till det privata sparandet.

Fondkollen -sajt

Många tror att det är svårare än vad det är att få koll på sina fonder. Därför har Fondbolagens förening tillsammans med medlemsbolagen initierat Fondkollen.se, en sajt som med konkreta exempel, vägledning, filmer och tips uppmuntrar sparare att se över sina fonder.

Fondkollen lanserades 2010 som en kampanj för att ge stöd för ett medvetet val till premiepensionen. Sedan dess har sajten utvecklats och utökats till att omfatta även privat fondsparande.

Fondkollen är en branschgemensam satsning med enkla verktyg som hjälper sparare att fatta medvetna beslut om sitt fondsparande, privat och till premiepensionen. När det gäller tjänstepension hänvisar vi till Minpension.se

Smarta verktyg 

På Fondkollen.se har vi samlat en rad smarta verktyg som hjälper dig att utvärdera dina befintliga fonder, hitta förslag på nya fonder eller att räkna fram hur lång tid och hur mycket du behöver spara för att få ihop ett visst belopp.

Fondblogg 

Fondbloggen skriver Föreningens sparekonom om sparande och framför allt sparande i fonder. Där kan du få nyttiga tips och nyheter som berör dig. 

App

Fondkollen-appen

I vår app Fondkollen kan du följa hur dina fonder, eller fonder som du bara är nyfiken på går, oavsett om det gäller ditt privata sparande i fonder eller ditt premiepensionssparande (PPM). 

Källa för fonderna till premiepensionen är Pensionsmyndigheten och för fonder till det privata sparandet Morningstar.

I appen får du också tips och nyheter. I våra quiz kan du öka dina fondkunskaper.

Appen kan du ladda hem via den här sidan.